Kontakt

Stjepana Radića 84a

88000 Mostar, BiH

Telefon: +387 36 337 200

Smještaj i prehrana

Studentski centar Sveučilišta u Mostar je ustanova koja studentima Sveučilišta u Mostaru pored usluge smještaja i ishrane organizira kulturne, športske i rekreacijske aktivnosti za studente, radi kao medijator u privremenom i povremenom zapošljavanju studenata, obavlja odgojno obrazovni rad sa studentima, organizira kulturno-zabavne večeri te obavlja ostale djelatnosti vezane za poboljšavanje studentskog standarda.
 
Studentski centar sastoji se od dva paviljona (Stari i Novi dom)
 
Zahvaljujući Upravi Studentskog centra, na čelu s ravnateljem Draganom Mikulićem, veliku rekonstrukciju Centar doživljava 2008. godine, nakon čega postaje najsuvremeniji centar  u Bosni i Hercegovini i regiji. Sredstva za obnovu smještajnih kapaciteta Centra omogućila je Vlada Republike Hrvatske.
 
Rekonstrukcijom, sobe su dobile vlastite sanitarne čvorove,besplatni internetski i kablovski priključak. Smještajni kapacitet centra je 187 soba (420 ležajeva) od toga pet soba za profesore mostarskog Sveučilišta te za sveučilišne razmjene studenata.
 
Centar također raspolaže sa dva multimedijalna centra, fitnes klubom, teretanom, dvije čitaonice, studentskim caffe barom,vešerajom, sveučilišnom knjižnicom i dnevnim boravkom za odmor studenata.  U sklopu Centra djeluje i Studentski servis koji svoje usluge posredovanja kod privremenog i povremenog zapošljavanja pruža studentima već dugi niz godina, te u svojoj arhivi ima preko 3 200 članova.


Studenti stanari SCM kao i studenti Sveučilišta za koje općine iz kojih dolaze plaćaju subvenciju imaju zagarantirana tri obroka dnevno. Kuhinja  radi svaki danom i za korisnike je otvorena od 7.00 do 19.30 sati.
Doručak se služi kao švedski stol, gdje studenti biraju jelo. U ponudi su slani i slatki doručak.
 
Za ručak i za večeru korisnici naših usluga mogu birati jedno od minimalno pet glavnih jela koji se svakodnevno nalaze na jelovniku. Uz to se služe više vrsta priloga, juha, salata, deserti…
Sve namirnice za spravljanje jela su u svježem stanju i visoke kvalitete i pod strogom kontrolom odgovarajućih sanitarnih službi. Kuhinja djeluje pod ISO i HACCP standardima.
Treba istaknuti kako se na dnevnoj osnovi podijeli od 1000 do 1500 obroka. 

                   Kontakt telefoni: 036 337 200, 036 337 203