Podijeli članak

Studentski centar Mostar koji slovi za najmoderniji i najkvalitetniji studentski smještaj u Bosni i Hercegovini uskoro će objaviti Natječaj za prijem starijih studenata na smještaj i prehranu za akademsku 2019./20.godinu.

Studentima će na raspolaganju biti čak tri obroka dnevno sve dane u mjesecu, topla voda i grijanje 24 sata dnevno, kablovski internetski priključak u svakoj sobi, a kroz novu akademsku godinu  gotovo sve sobe biti će opremljene hladnjacima i klima uređajima.Sc Mostar u jednoj akademskoj godini usluge smještaja i prehrane pruža za  480 studenata dok još 800 „vanjskih“ studenata koristi usluge prehrane .

Prema riječima Anite Glibić, glasnogovornice centra, studentima starijih godina na raspolaganju je 260 ležajeva dok će natječajem za brucoše u rujnu  biti popunjeno još 120 ležajeva. Ostali smještajne jedinice biti će popunjene putem metode studentske solidarnosti dodatnog ležaja, te za profesionalne sportaše koji dobivaju dodatne bodove putem Natječaja.
„Dosadašnjih godina broj aplikacija za smještaj u našem centru je rastao, a ništa manje ne očekujemo ni ove godine. Usluge koje nudimo i dodatne projekte i aktivnosti koje pružamo našim studentima izdvaja nas od ostalih i čini prepoznatljivim i vodećim studentskim smještajem u Bosni i Hercegovini“ kazala je Glibić.

„Uz osnovne usluge koje smo naveli, studentima pružamo mogućnost rekreativnog i profesionalnog  uključivanja u sportske kolektive kao što su su  košarka, odbojka, taekwondo i kickbox te niz rekreativnih i edukativnih priča koje zajedno sa našim studentima organiziramo tijekom akademske godine“ dodala je  Glibić te ističe kako je ovaj model ponude za studente zasigurno pridonio popunjenosti kapaciteta jer danas imaju više od 40 aktivnih sportaša u centru.

Natječaj za  smještaj i prehranu studenata starijih godina studija  Sveučilišta u Mostaru biti će objavljen 26.lipnja 2019.godine i trajati će do 22.srpnja. a studenti će natječaj moći pratiti na studentskom portalu pogled.ba, web stranici Studentskog centra te sve informacije moći dobiti izravno u sektoru za smještaj Sc-a ili facebook stranici centra.