Podijeli članak

Prijem aplikacija na Natječaj za prijem studenata starijih godina na smještaj i ishranu u Studentski centar Mostar za 2017./18.godinu okončan je danas. Iz uprave SC-a doznajemo kako je pristiglo 497 aplikacija a mjesto u domu dobiti će 260 najboljih studenata koji zadovolje kriterije natječaja.

Porazni podaci zabilježeni su na mostarskih fakultetima koji posljednje tri godine bilježe znatno smanjen broj upisanih studenata a najveći pad zabilježen je ove godine a razloge mnogi vide u padu nataliteta, pokretanju velikog broja privatnih fakulteta ali i visokih školarina. Ipak Studentski centar Mostar  pozitivno je svijetlo ove priče koji bilježi čak 10 % više aplikacija nego prošle godine.

Studentski centar Mostar uvelike se ističe ispred ostalih domova u Bosni i Hercegovini nudeći studentima vrhunske usluge kao što su tri obroka dnevno, smještaj, grijanje i toplu vodu 24 dnevno, posebne uvijete za sportaše i rekreativce te razne edukativne i kulturne sadržaje. Centar je pokrenuo i sportske klubove koji se natječu u Prvim ligama Bosne i Hercegovine ali i niz aktivnosti za rekreativce a kako ističu cilj im je stvoriti vrhunske uvijete za studente koji se obrazuju  u Mostaru.

„Drago nam je što iz godinu bilježimo rekordne brojke aplikacija jer one su odraz rada i truda cjelokupne uprave Studentskog centra ali ipak žao jer ne možemo svima koji apliciraju pružiti naše usluge. Svjesni financijskog stanja u društvu sigurni smo kako mnogi studenti koji ne zadovolje naš natječaj odustaju i od studija ali tu smo nemoćni “ kazala nam je Anita Glibić, glasnogovornica Studentskog centra Mostar.

Glibić dodaje kako studenti rezultate ovog natječaja mogu očekivati krajem srpnja a već od 1.rujna kreće natječaj za brucoše kada očekuju još veći broj aplikacija.