Podijeli članak

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru jedan je od 750 izlagača mostarskog sajma, a prvog dana sajma posjetili su ga članovi službene delegacije, politički dužnosnici, gospodarstvenici i drugi posjetitelji. Studentski centar na ovogodišnjem sajmu predstavio je maketu, 3D animaciju i investicijski program izgradnje trećeg paviljona, sportske dvorane i bazena u Studentskom centru Mostar.

Glasnogovornica Studentskog centra Mostar Anita Glibić kazala je kako je SCM prije dvije godine na sajmu predstavio idejni projekt novog doma. "Napravili smo veliki korak, danas smo tu s maketom. U međuvremenu, završen je i glavni projekt koji je radio Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru. Projekt je odmakao jako daleko, dobili smo građevinsku dozvolu i urbanističku suglasnost. Zbog stanja u gradu Mostaru i nepostojanja gradske skupštine ne možemo dobiti suglasnost, ali vjerujemo da će se i to dogoditi čim se vlast formira te ćemo početi s izgradnjom".

Glibić je kazala kako je jako zadovoljna posjetom štanda SCM-a, portala pogled.ba i Sportske udruge studenata Studentskog centra Mostar. Kazala je kako su posjetitelji imali samo pozitivne komentare te im se jako svidjela maketa trećeg paviljona SCM. "Sigurno je da je ovo jedan on najpozitivnijih koraka za BiH i grad Mostar", kazala je Glibić.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH posjetik je štand i kazao kako je izgradnja trećeg paviljona hrabar pothvat, jako inovativan i zanimljiv. Marinko Čavara je upitao što to koči ovaj problem, a ravnatelj SCM-a Dragan Mikulić objasnio je političarima kako se čeka uspostava lokalne vlasti i formiranje Gradske skupštine. Ivanić i Čavara su iskazali zanimanje za rješavanje ovog problema jer ovaj projekt smatraju pozitivnim za BiH.

O trećem paviljonu

Izgradnja projekta smještajnih kapaciteta, suvremene sportske dvorane i bazenske dvorane bit će smještena između postojećih lokacija Studenstkog centra.

Ukupna površina cjelokupnog projekta iznosi 13.760 metara kvadratnih s 250 ležajnih kapaciteta u 115 soba. Dimenzije soba su od 18 do 25 metara četvornih.

Sportska dvorana bit će veličine 49,22 x 48,09 metara prilagođena svim dvoranskim sportovima, košarka, odbojka, rukomet, mali nogomet i tako dalje s 450 mjesta na tribini te Vip ložom i još 600 mjesta (teleskopske tribine) što daje više od 1000 mjesta. Dvorana će imati i sve prateće sportske sadržaje i restoran pizzeriju s oko 200 sjedećih mjesta.

Dimenzije bazena iznosit će 25x12 metara s 220 sjedećih mjesta na tribinama te uz ostale prateće sadržaje: fitness, sauna, caffe bar, ženska i muška garderoba i sanitarije, prostor za natjecanje, wellnes i prostori uprave.