Podijeli članak

Kata Šarić koja je ostala bez svog stana zajedno sa svoje dvoje djece, umirovljenica je koja je mirovinu stekla radeći u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru. Ravnatelj ove ustanove, Dragan Mikulić je ponudio pomoć u vidu privremenog smještaja obitelji Šarić u prostorije Studentskog centra. 

Kata Šarić je danas posjetila Studentski centar i zahvalila se na humanoj gesti. Ona i njezino dvoje djece Ante i Stana sada su smješteni kod prijatelja.

Studentski centar ponudio je i pomoć pri otkupu stana Kate Šarić. Djelatnici i Studentski centar spremni su za povratak Kate Šarić i njezine obitelji u stan u Vukovarskoj ulici uplatiti 10 000 KM.

„Hvala Vam od srca i svako dobro Vam želim u životu“, kazala je Kata očito dirnuta postupkom djelatnika Studentskog centra na čelu s ravnateljem Draganom Mikulićem. 

Udruga Minores je u priopćenju za javnost istaknula kako ima prikupljen novac kojim su spremni otkupiti stan i dodatno platiti sve popratne troškove kako bi obitelj Šarić ostala u svome domu. Dogovor s kupcem Vesnom Milas je svaki put iznova propadao zbog nerealnih i nejasnih uvjeta.

Podsjetimo,  Kata Šarić i njena djeca deložirana su po nalogu Općinskog suda Mostar iz svog stana u Vukovarskoj ulici koji im je zaplijenjen zbog sudskih troškova od 8 tisuća KM iz zemljišne parnice koju je ranije vodio njen pokojni suprug. Građani Mostara su krajem siječnja spriječili prvu deložaciju, no ovaj put to nisu uspjeli.

Zbog izgubljenog sudskog procesa, a da bi naplatio troškove, sud je mostarskoj obitelji oduzeo jedino što ima – krov nad glavom. S dvoje nezaposlene djece Kata Šarić, u suzama je napustila stan.